WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

START OMA’S POP-UP VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Geuzencollege in Vlaardingen heeft zich aangesloten bij oma’s pop-up: een tijdelijk restaurant, waar eenzame ouderen voor grote groepen eters kunnen koken. De senioren koken samen met leerlingen van het Geuzencollege. Elke gang zal bestaan uit drie kleine gerechtjes, zodat er voor iedereen iets lekkers bij zit en de ouderen en leerlingen van elkaar kunnen leren.

Hapjes/etenHet idee komt van zes Rotterdamse studenten commerciële economie. In het Rotterdamse pop-up restaurant krijgen de ouderen een kookworkshop en krijgen ze tips om de gasten een feestmaal voor te kunnen zetten

De studenten richten zich sinds vorig jaar op ouderen met behoefte aan contact. Meer dan de helft van de 65-plussers zegt eenzaam te zijn. En hoewel oma’s als geen ander weten hoe tuinbonen het best gedopt worden en snijbonen het snelst versneden, vergaat hun het plezier in koken als ze jarenlang naar een lege stoel aan tafel kijken.

Het eerste feestmaal van de Vlaardingse senioren wordt op 8 maart bereid en geserveerd aan het Geuzenplein 1 vanaf 17.30 uur.  Op het menu staan onder meer Bruschetta met pastrami, kip met calvadossaus, peterselie aardappeltjes en groente fantasie en een  nagerecht; tiramisu, frambozen panna cotta en chocolade madeleine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *