WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HENNEPKWEKERIJ VLAARDING-WEST AANGETROFFEN

VLAARDINGEN- Aan de Philips de Goedestraat in de Vlaardingse Westwijk is dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen met 30 planten. Na de ontmanteling zijn de planten en de gebruikte apparatuur ter plaatse vernietigd. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast en zijn daarom levensgevaarlijk.

Er was geen sprake van stroomdiefstal. De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dader(s). Zodra deze bekend zijn worden de ontmantelingskosten verhaald op de overtreder(s).

De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.