WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘HERRIE STANK EN ONGEDIERTE NIEUWBOUW VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Een toekomstig bewoner van de nieuwbouwwijk Buitenplaats Van Ruytenburch in Vlaardingen vreest voor ongedierte, geluidsoverlast en stank. Op tekeningen van een nog te bouwen appartementencomplex heeft de koper van één van de appartementen de plaatsing ontdekt van ondergrondse afvalcontainers en bovengrondse groenbakken naast zijn dakterras. De teleurgestelde koper komt met twee alternatieve locaties voor de containers en groenbakken.

Met name in de zomermaanden staan de containers in de brandende zon op het zuiden. Bij een zuidwesten wind waait de stank van de containers over het terras. Daarnaast is er de vrees voor geluidsoverlast van het open- en dichtslaan van de deksels van de containers. En ongedierte dat af komt op vuilniszakken die eventueel buiten de containers worden geplaatst.

De koper komt met twee alternatieve locaties voor het plaatsen van de containers en groenbakken. ‘De twee locaties gaan niet ten koste van bomen of parkeervakken. Ze staan ook niet in het gezichtsveld van de bewoners en de afstand vanaf de hoofdingang is bij de eerste positie zelfs dichterbij en op ruim 15 a 20 meter van de woningen en balkons’, schrijft de aspirant Vlaardinger aan de gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *