WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HERSTEL GEVELS EN BALKON REDERSPAKHUIS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het herstellen van het afgebrande bedrijvenverzamelgebouw aan de Koningin Wilhelminahaven Noordzijde in Vlaardingen-Oost gaat beginnen. Voor de aanpak van de gevels en de galerij aan de achterzijde is een omgevingsvergunning afgegeven door de gemeente. Op de plek van de garage, waar de grote brand op 28 mei vorig jaar begon, moet nu een containerberging komen.

Vorige week werd al duidelijk dat wordt gewerkt aan het herstel van een logiesfunctie in het rederspakhuis uit 1916. De gemeente Vlaardingen heeft momenteel een aanvraag voor een omgevingsvergunning in behandeling voor de gebruiksfuncties ‘bijeenkomsten en logies’. Tot het complex vorig jaar in de as werd gelegd was in het pand onder meer een pension voor arbeidsmigranten gevestigd.

De brand ontstond bij garagebedrijf Willem II in de Doggerstraat: de steeg aan de linkerkant van het rederspakhuis.  Eind januari 2016 is een hennepkwekerij aangetroffen in de garage. In de kwekerij van toen stonden  honderdvijfenzeventig planten , verdeeld over twee kweektenten. Desgevraagd liet de politie vorig jaar weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er opnieuw een hennepkwekerij aanwezig was in de getroffen garage, voorafgaand aan de brand. Een duidelijke verklaring voor de brand van vorig jaar is evenwel nooit gevonden.

De vuurzee kosten het leven aan kater Preens (2 jaar).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *