WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HISTORISCHE FOTO’S SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het werk van de Schiedamse fotograaf Jan Van Diggelen (1836 – 1925) staat zaterdag centraal bij de Historische Vereniging Schiedam. In een voordracht van maximaal dertig minuten verteld Reinard Maarleveld u aanstaande zaterdagmiddag het Verhaal van deze fotograferende Schiedammer.

Fotografie was in de tweede helft van de negentiende eeuw nog een medium in opkomst. Een fotograaf legde bewust of onbewust de geschiedenis van zijn stad en haar bewoners vast in portretten, stadsgezichten en foto’s van bijzondere gebeurtenissen. Welk beeld van Schiedam heeft Van Diggelen vastgelegd? Klopt dat beeld met de werkelijkheid? U krijgt zaterdag 6 september in ieder geval mooie plaatjes van Oud-Schiedam zien.

Elke eerste zaterdag van de maand wordt namens de Historische Vereniging een Verhaal van Schiedam verteld. Het gaat om een korte voordracht waarin een Schiedams historisch onderwerp wordt besproken. De voordracht begint om 13.00 uur en wordt om 15.00 uur herhaald. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis. Loop gewoon binnen bij het onderkomen aan de Hoogstraat.