WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHOFFELPROJECT 55+ VLAARDINGEN GEEN SUCCES

VLAARDINGEN- Van alle bijstandscliënten van 55 jaar en ouder, die in Vlaardingen verplicht worden ingezet voor schoffelen-, schoonmaak- en productiewerk, is vorig jaar één persoon doorgestroomd naar regulier werk. Het werkervaringstraject voor de 55+ bijstandscliënten is daardoor veel minder succesvol dan gehoopt. Die conclusie trekt het stadsbestuur van de Haringstad. De SP had naar de resultaten gevraagd.
DSC00038
De socialisten uitten begin juli twijfels over het verplicht schoffel- en schoonmaakwerk dat ouderen bijstandscliënten moeten verrichten via de voormalige sociale werkplaats (TBV). Het college komt met een aanvullend traject waarbij de nadruk nog meer komt te liggen op een werkstage bij het TBV van zes tot twaalf maanden in combinatie met één dagdeel sollicitatietraining.

Het werk voor het TBV wordt door het college beschouwd als een re-integratietraject met behoud van uitkering. Daardoor zijn de deelnemers niet werkzaam bij de gemeente Vlaardingen en ontvangen dan ook geen salaris conform het minimumloon.