WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HUURDER WOONBOERDERIJ SCHRIKT: ROTTERDAM WIL PAND VERKOPEN

ROTTERDAM- De gemeente Rotterdam heeft een brief gestuurd naar de huurder van een woonboerderij aan de ’s-Gravenweg 344, waarin zij aangeeft dat zij de woning nog dit jaar wil verkopen. Dit is de aanleiding voor een gesprek dat op 11 januari heeft plaatsgevonden tussen de gemeente en de huurder, die al meer dan 40 jaar in de woning woont.

De woonboerderij is een van de laatste historische panden in de omgeving, die steeds meer wordt bebouwd met moderne appartementen en kantoren. De huurder heeft in het verleden meerdere malen contact gezocht met de gemeente of de externe vastgoedbeheerder over de onderhoudsstaat van de woning, die volgens hem te wensen overlaat. Hij heeft uiteindelijk een brief aan het college gestuurd, als spreekwoordelijke noodkreet.

De gemeente heeft de huurder drie opties voorgelegd: hij kan de woning zelf kopen, hij kan de woning verlaten als deze openbaar wordt verkocht, of hij kan op zoek gaan naar een andere woning, waarbij de gemeente hem wil helpen. De huurder heeft aangegeven dat hij verschillende opties voor zijn toekomstige woonsituatie onderzoekt.

Vanuit de gemeente is toegezegd dat men het verkoopproces zorgvuldig en met menselijke maat wil doorlopen, en dat rekening zal worden gehouden met de wettelijke verplichtingen die men heeft als verhuurder. Ook zal de gemeente op korte termijn een taxatie laten uitvoeren, en eventuele noodzakelijke onderhouds- of herstelwerkzaamheden op zich nemen. Er is een nieuwe afspraak gepland op 4 maart om de voortgang te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *