WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘HUURKORTING VOOR BEWONERS STAATSLIEDENBUURT SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Bewoners van de Staatsliedenbuurt in Schiedam-Nieuwland hebben mogelijk recht op een schadeloosstelling of korting op de huur op dit moment, vermoedt tenminste één fractie in de gemeenteraad. Zij voelen het stadsbestuur aan de tand. Het idee is gebaseerd op de woningen die gebreken vertonen in combinatie met de collegebrief van 4 mei over de Herstructurering Staatsliedenbuurt. De brief roept bij volksvertegenwoordigers de vraag op wat de specifieke reden is waarom een schadeloosstelling of huurkorting niet aan de orde is.

De gemeente stuurt aan op het laten uitvoeren van een onafhankelijk (vervolg)onderzoek naar de gezondheidssituatie in de woningen in de Staatsliedenbuurt. Het onderzoek moet worden uitgevoerd door een derde partij in overleg met de GGD. Het onderzoek moet duidelijk maken of de eerder getroffen maatregelen afdoende zijn (geweest) en duiden welke aanvullende maatregelen moeten of kunnen worden getroffen. Als er verantwoord aanvullende maatregelen genomen kunnen worden dan legt verhuurder Woonplus zich hierbij neer, zo is het voorstel.

De Staatsliedenbuurt in Nieuwland wacht op een herstructurering, waarbij het de bedoeling is het woningbezit van Woonplus af te breken en te vervangen door nieuwe woningen. Deze aanpak zou noodzakelijk, omdat een flink deel van de woningen in de Staatsliedenbuurt sterk gedateerd zou zijn en gebreken vertoont. Bekend zijn onder andere de klachten van huurders over tocht, vocht en schimmel.

2 gedachten over “‘HUURKORTING VOOR BEWONERS STAATSLIEDENBUURT SCHIEDAM’

  1. De wijk is uit 1962. Zijn de huizen nu te oud? Hoe zit dat dan met al die mooie 30er jaren woningen en ouder? Ook maar afbreken dan? Zoals ooit de Brandersbuurt waar sfeerloze bunkertjes voor in de plaats zijn gezet? Het ligt niet aan die huizen maar aan wat er woont.

  2. helemaal geen huur is misschien ook een idee. eens kijken hoe snel zaken dan worden aangepakt door Woonplus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *