WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ICT GEMEENTE SCHIEDAM INSTABIEL EN VOLDOET NIET AAN VEREISTEN

SCHIEDAM- De huidige ICT-infrastructuur van de gemeente Schiedam is onvoldoende stabiel en voldoet niet aan alle wettelijke vereisten. Dat laten burgemeester en wethouders weten. De huidige situatie verhoogt het risico op cyberincidenten en belemmert de dienstverlening aan inwoners. Na het zomerreces wordt een speciale kennissessie georganiseerd om de gemeenteraad te informeren over het uitvoeringsprogramma en vragen te beantwoorden.

De gemeenteraad heeft in april van dit jaar de I-Visie vastgesteld, waarin de richting voor de komende jaren op het gebied van informatievoorziening, ICT en digitale dienstverlening wordt aangegeven. In het derde kwartaal van 2024 zal het uitvoeringsprogramma worden gepresenteerd, waarin projecten, activiteiten en investeringen worden geconcretiseerd die bijdragen aan de verbetering van de gemeentelijke informatievoorziening en digitale dienstverlening.

Het uitvoeringsprogramma, gebaseerd op de I-Visie, richt zich op drie pijlers: waardevol, weerbaar en wendbaar. Voordat deze pijlers kunnen worden uitgewerkt, moet eerst de basis op orde zijn, wat investeringen in een stabiele ICT-omgeving en inzicht in nieuwe wet- en regelgeving vereist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *