WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DJIMON B. (25) EN KAVISH B. (24) VERDACHT VAN BOMAANSLAG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Djimon B. (25) en Kavish B. (24) staan voor de rechters van de meervoudige strafkamer in Rotterdam. Het duo, met Surinaamse roots, wordt beschuldigd van het gooien van een bom naar een pand in Schiedam-West.

Op 18 maart 2024 zouden de twee brandend vuurwerk of ander explosief materiaal naar de woning aan de Burgemeester van Haarenlaan hebben gegooid. Dit leidde tot een ontploffing en brand, waardoor schade aan de woning en omliggende panden ontstond en levensgevaar voor de bewoners werd veroorzaakt.

Rond 23.45 uur werden Djimon B. en Kavish B. door de politie aangehouden. De schade bleef beperkt en er raakte niemand gewond. Momenteel zitten de verdachten gevangen in Middelburg (Djimon) en Alphen aan den Rijn (Kavish). Kavish B. was eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 2 jaar voorwaardelijk. Hij heeft zich tijdens zijn proeftijd opnieuw schuldig gemaakt aan strafbare feiten.

Dit incident was de tweede van drie aanslagen op dezelfde woning. De laatste vond plaats op 15 mei, terwijl de eerste explosie op 8 december 2023 plaatsvond. Ooggetuigen melden dat het huis bewoond wordt door familieleden van een langdurig gevangengezette bewoner van de Heelmeesterstraat.

Deze bewoner van de Heelmeesterstraat, Rene F., is sinds eind 2015 betrokken bij een zaak die begon met zijn arrestatie in Argentinië voor een poging tot cocaïnesmokkel naar Rotterdam. Na zijn uitlevering aan Nederland raakte hij betrokken bij een zaak rond een corrupte douanier uit Rotterdam, waarbij ook een mislukte moordpoging op zijn leven plaatsvond.

F., een van de veroordeelden in deze zaak, was betrokken bij de invoer van 400 kg cocaïne uit Brazilië. Zijn naam komt voor in het dossier van Gerrit G., een corrupte douanier die veroordeeld is tot 14 jaar gevangenisstraf voor het doorlaten van grote partijen cocaïne en het witwassen van crimineel geld. Beide mannen zijn betrokken bij ernstige misdrijven gerelateerd aan drugshandel, waarbij de strijd zich nu lijkt voort te zetten buiten de gevangenismuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *