WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ILLEGALEN VLAARDINGEN MOETEN TERUG

VLAARDINGEN- De Stichting Uitvlucht begrijpt niet waarom het gezin uit Armenië dat al een aantal jaren met hun kinderen Sonya en Stephan illegaal in Nederland verblijft, en in Vlaardingen woont, opnieuw geen verblijfsstatus heeft gekregen.

Samen met de school van de kinderen (de Prins Willem-Alexanderschool in de Westwijk), en een onbekend aantal maatschappelijke organisaties, bekijkt de stichting nu hoe alsnog een status kan worden afgedwongen.

Het uitgeprocedeerde gezin deed met behulp van de Vlaardingse stichting een beroep op de eventuele mogelijkheid voor een verblijfsstatus door een verdere verruiming van het kinderpardon, maar staatsecretaris Fred Teeven besloot vorige week dat zevenenveertig van de bijna honderd verzoeken ook na beoordeling van hun persoonlijke dossiers Nederland moeten verlaten.
stephan
De stichting beweert dat het gezin niet terug kan omdat de kinderen van acht en zes jaar in Nederland zijn geboren. Terugkeer zou traumatisch voor hen zijn. De twee kinderen van het gezin zijn geboren nadat de beide ouders ieder al tenminste één afwijzing voor verblijf hadden ontvangen.