WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘IN GESPREK OVER AFSLUITEN KOOPOVEREENKOMST HOOGSTRAAT 85 SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De gemeente is in gesprek met initiatiefneemster over het afsluiten van de koopovereenkomst voor het pand Hoogstraat 85. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in reactie op vragen van de gemeenteraad. De plannen voor de herbestemming van het pand zijn daarmee weer een stap dichterbij gekomen.

Het pand Hoogstraat 85 staat al geruime tijd op de lijst van af te stoten vastgoed bij de gemeente. Op het stadskantoor wil men het voormalige winkelpand graag een nieuwe impuls geven, passend bij de ambitie om de Hoogstraat om te vormen tot een levendige en aantrekkelijke straat. Daarom heeft de gemeente eerder een vergunning verleend voor de verbouwing van het pand, waarbij onder meer een extra verdieping zou worden toegevoegd.

Deze vergunning is echter door de rechter vernietigd, nadat een belanghebbende bezwaar had gemaakt. De rechter oordeelde dat de gemeente onvoldoende had onderbouwd waarom zij van het bestemmingsplan afweek en dat de vergunning mogelijk in strijd was met de Erfgoedwet. De gemeente moest daarom een nieuw besluit nemen, waarin zij de vergunning beter zou motiveren. Dit nieuwe besluit wordt een herstelbesluit genoemd.

Het college laat weten dat het herstelbesluit inmiddels is genomen en dat de vergunning opnieuw is verleend. Het college stelt dat het pand Hoogstraat 85 een bijzondere cultuurhistorische waarde heeft en dat de verbouwing daar recht aan doet. Bovendien draagt de verbouwing bij aan de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en de leefbaarheid van de Hoogstraat. Het college benadrukt dat de toekomstige eigenaar zich moet houden aan een aantal voorwaarden, zoals het opknappen van de gevel, het realiseren van een passende functie op de begane grond en het voorkomen van overlast voor de Havenkerk als evenementenlocatie.

Eén gedachte over “‘IN GESPREK OVER AFSLUITEN KOOPOVEREENKOMST HOOGSTRAAT 85 SCHIEDAM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *