WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LIVECHAT EN INFLUENCERCAMPAGE VOOR JONGEREN MET SCHULDEN ROTTERDAM

ROTTERDAM- De gemeente Rotterdam wil met een livechat en een influencercampagne jongeren met schulden wijzen op de mogelijkheden om hun financiële situatie te verbeteren. Zes jonge influencers die actief zijn op Instagram delen tot eind januari video’s waarin ze openhartig vertellen over hun eigen ervaringen met geldzorgen of hun volgers aanmoedigen om contact op te nemen met de gemeente voor advies of ondersteuning.

De livechat is te vinden op rotterdam.nl/geldzorgen. Hier kunnen jongeren anoniem en laagdrempelig hun vragen stellen of hun geldzorgen delen met een medewerker van de gemeente. Natuurlijk kunnen ze ook nog steeds bellen naar 14 010 en kiezen voor optie 4. De boodschap van de campagne is duidelijk: “Heb je geldzorgen? Bij de gemeente is er een optie voor hulp. Bel 14 010 en kies optie 4 of chat anoniem via rotterdam.nl/geldzorgen.”

Geldzorgen kunnen allerlei oorzaken hebben. Een abonnement of contract afsluiten, shoppen op afbetaling, onhandige keuzes of domme pech. Voor veel jongeren zijn de gevolgen groot en hebben ze stress of slapeloze nachten door hun geldzorgen. Deze kunnen variëren van het hebben van schulden, tot het niet kunnen betalen van de huur of de boodschappen, tot het niet kunnen meedoen aan leuke activiteiten met vrienden of familie. Armoede kan een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van jongeren, zo blijkt uit het rapport de Staat van de Jeugd.

In Rotterdam wonen meer dan 200 duizend jongeren onder de 27 jaar. Dat is bijna een derde van alle inwoners. Ongeveer 85.000 inwoners hebben een inkomen rond de armoedegrens. Zo’n 50.000 hebben schulden. Van de jongvolwassenen (15-30 jaar) leeft 9.700 in een huishouden met een inkomen tot 110 % van het sociaal minimum. Dat is 8% van alle jongvolwassenen in die leeftijdsgroep waarvan het inkomen bekend is in Rotterdam. De campagne van de gemeente richt zich niet alleen op jongeren met schulden, maar op iedereen die zich zorgen maakt over geld.

De gemeente Rotterdam wil alle Rotterdammers met geldzorgen helpen. Ze kunnen langskomen bij de VraagWijzer of bellen naar 14 010 en kiezen voor optie 4. Op de website www.rotterdam.nl/geldzorgen staat meer informatie over de regelingen, toeslagen en het hulpaanbod en kunnen Rotterdammers ook anoniem chatten. Ondernemers met geldzorgen kunnen op www.ondernemen010.nl/geldzorgen kijken wat de gemeente voor hen kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *