WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

INSCHRIJVEN VOOR DERDE SCHIEDAMSE POETRY SLAM

SCHIEDAM – Na drie succesvolle edities is de Schiedamse Poetry Slam terug! Woordkunstenaars kunnen zich nu inschrijven voor de voorrondes, aanmeldingen zijn open tot en met 29 april 2023.

De derde Schiedamse Poetry Slam vindt plaats in de Bibliotheek Schiedam op woensdag 17 mei en woensdag 31 mei 2023. De finale is op 28 juni. Tijdens de Schiedamse Poetry Slam gaan woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aan. Van rappers tot sonnetschrijvers, van spoken word artiesten tot Dichter des Vaderlands – en alles wat daarbuiten of tussenin valt. Inschrijven kan tot 29 april. Vol = vol, dus meld je snel aan via het inschrijfformulier.

De Schiedamse Poetry Slam kent reeds drie succesvolle seizoenen. We zien dat in deze drie jaren vele nieuwe Schiedams talenten zich hebben ontwikkeld: woordkunstenaars die inmiddels op lokale en landelijke evenementen staan. Zoals de Schiedamse woordkunstenaar KMR: hij stond voor het allereerst op een podium tijdens de slam van 2021, en kwam na het winnen van de editie 2022 namens Schiedam tot in de finale van het NK Poetry Slam in Utrecht! Schiedam kreeg hier bovendien een shout out van de jury als
een ‘veelbelovende, opkomende slam’. Ook treedt Zaïre Krieger, finalist van de eerste Schiedamse Poetry Slam, dit jaar op Koningsdag op voor de Koning.

Poetry Slam is een internationaal bekend concept.In de beide voorrondes (woensdag 17 mei en 31 mei) is plaats voor optredens van acht deelnemers per keer. Het publiek stemt wie er door mag. Uit beide voorrondes gaan twee deelnemers door naar de finale op 22 juni. De winnaar van de finale wordt afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK Poetry Slam, najaar 2022.
De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het WK in Parijs. Een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren.

Meer info en terugkijken vorige edities: www.schiedamsepoetryslam.nl
Direct inschrijven (tot 29 april): http://tinyurl.com/SchiedamsePoetrySlam2023

Eén gedachte over “INSCHRIJVEN VOOR DERDE SCHIEDAMSE POETRY SLAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *