WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VADER EN ZOON TANGE EXPOSEREN SAMEN IN SCHIEDAM

SCHIEDAM – Op zaterdag 22 april 2023 opent Galerie Jabelle om 13.00 uur de deuren voor een bijzondere gelegenheid: een gezamenlijke expositie van vader Jacques (62) en zoon Tristan (21) Tange.

In 2018 exposeerden vader en zoon Tange al eerder tegelijk in Schiedam. Nu komt er een vervolg en wel in Galerie Jabelle op de Lange Haven 70 in Schiedam. Na de expositie ‘Vrouwenpower’ wordt er in de galerie nu plaatsgemaakt op de begane grond voor het werk van Jacques en op de eerste verdieping voor de vondsten van Tristan.

Jacques (62) exposeert als professioneel kunstenaar met nieuw en wat ouder werk en Tristan (21) toont als amateur archeoloog een groot aantal van zijn bijzondere vondsten. Ooit begon Tristan met een schepje in de achtertuin van zijn ouders aan de Grote Markt. Hij heeft inmiddels een grote collectie opgebouwd met pijpen, kruiken en flessen. Ook vond hij een water- en beerput en restanten van vergane gebouwen. Onder meer daar vond hij oude gebruiksvoorwerpen.

Zijn kennis van historische gebruiksvoorwerpen is inmiddels dusdanig dat hij boeiende verhalen kan vertellen over de herkomst van al deze objecten uit de zeventiende tot en met de twintigste eeuw. Bijzonder is bijvoorbeeld een kleipijp uit de zeventiende eeuw, het begin van deze pijpen in Nederland.

Ook bij het I-Punt aan de Lange Kerkstraat zijn tot eind april op de historische waag door Tristan in de aarde gevonden voorwerpen te zien.

Overigens mocht u nog een oud historisch gebruiksvoorwerp in huis hebben liggen, neem dat dan gerust mee naar de galerie om het door Tristan van commentaar te laten voorzien.

Galerie Jabelle is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur of op afspraak. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *