WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

INVAL MAASSLUIS OM WAPENS- EN DRUGSBEZIT ZAKARIA EL A. (26)

MAASSLUIS- Het Openbaar Ministerie (OM) beschikt over een hele lijst van zaken die zijn aangetroffen in het huis in de Van Speykstraat te Maassluis, waar de politie op 14 februari een inval deed. De 26-jarige Zakaria El A., geboren in Vlaardingen, werd toen gearresteerd op verdenking van meerdere ernstige misdrijven. El A. zit momenteel vast in de gevangenis van Rotterdam in afwachting van zijn proces.

In de vroege ochtend van 14 februari heeft de politie een grote slag geslagen in de strijd tegen georganiseerde misdaad. Volgens de tenlastelegging had El A. samen met mogelijke mededaders een aanzienlijk arsenaal aan wapens voorhanden. Dit omvatte vier vuurwapens van het merk Glock, types 45, 17, 19X en 19, kaliber 9 mm, en een automatisch vuurwapen van het merk Kalasjnikov, type AK 47, kaliber 7.62×39 mm. Daarnaast werden er meerdere kogelpatronen van beide kalibers aangetroffen.

De beschuldigingen strekken zich ook uit tot het bezit van drugs. El A. zou ongeveer 24 gram cocaïne en 8,7 gram heroïne in bezit hebben gehad, beide middelen staan vermeld op lijst I van de Opiumwet.

Verder wordt El A. verdacht van witwassen. Hij zou in het bezit zijn geweest van 40.000 euro aan contant geld, meerdere kentekenplaten, luxe horloges van het merk Rolex, en diverse politiegoederen, waaronder een tas met politielogo’s en een zwaailicht. Er wordt vermoed dat deze voorwerpen afkomstig zijn uit criminele activiteiten.

Tot slot wordt hij beschuldigd van de teelt en handel van cocaïne. De politie heeft bewijs gevonden dat wijst op de opzettelijke teelt en verkoop van deze drug.

Eén gedachte over “INVAL MAASSLUIS OM WAPENS- EN DRUGSBEZIT ZAKARIA EL A. (26)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *