WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

INVAL VANWEGE COCAÏNEWASSERIJ IN PAND SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- In het pand aan het Fultonplantsoen in Schiedam-Oost was tot gistermiddag een cocaïnewasserij actief. Twee mannen uit de woning zijn aangehouden. Het gaat om een 53-jarige verdachte uit Rotterdam en een 43-jarige man uit Schiedam.

De cocaïnewasserij werd ontdekt tijdens een integrale controle rond 17.00 uur donderdagmiddag. Er hing een chemische lucht in de buurt. Het arrestatieteam van de DSI viel de woning binnen en vond de cocaïnewasserij.

De woning bleek een zeer brandgevaarlijke situatie te bevatten. Er waren verschillende chemische vloeistoffen, vaten en meerdere kilo’s cocaïne aanwezig. De drugs zijn vernietigd door de politie. De andere spullen zijn in beslag genomen. Het onderzoek naar de cocaïnewasserij loopt nog.

Een cocaïnewasserij is een plaats waar cocaïne wordt geëxtraheerd uit dragermateriaal, zoals kleding of shampoo. Criminelen verstoppen de cocaïne in deze producten om het makkelijker te smokkelen, maar om het te verkopen moeten ze het proces omkeren. In een cocaïnewasserij wordt het dragermateriaal gewassen in een chemische oplossing, die een reactie veroorzaakt waardoor de cocaïne vrijkomt. Daarna kan de cocaïne in blokken worden geperst.

Een cocaïnewasserij is een zeer gevaarlijk en illegaal lab. Het kan leiden tot brand, explosie, vergiftiging en milieuvervuiling. Het afval van een cocaïnewasserij wordt vaak gedumpt in de natuur of in woonwijken, wat een groot risico vormt voor de volksgezondheid en de veiligheid. De politie is altijd op zoek naar tips om cocaïnewasserijen op te sporen en op te rollen.

De Wetenschappersbuurt onderging medio 2017 een grote verandering, waarbij oude woningen zijn gesloopt en nieuwe gebouwd. Het doel van deze vernieuwing was om de woonkwaliteit en de leefomgeving in deze buurt te verbeteren. Er waren al snel na de oplevering zorgen over mogelijke onderverhuur van de nieuwe woningen, die bedoeld zijn voor sociale huur. De gemeente en Woonplus hebben in 2019 aangegeven dat zij geen bewijs hebben gevonden voor deze praktijk. Wel is bekend dat er particuliere verhuur plaatsvindt in de bestaande woningen die niet van Woonplus zijn, maar van particuliere eigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *