WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

JERRYCANS OP VUUR VLAARDINGEN

Het vreugdevuur in Vlaardingen-West bestaat uit tegen de 8000 pallets en 5000 kerstbomen. Het resultaat is een stapel van 22 meter hoog en 15 meter breed. Het resultaat was tot ver in de omgeving te zien.
Het vreugdevuur in Vlaardingen-West bestaat uit tegen de 8000 pallets en 5000 kerstbomen. Het resultaat is een stapel van 22 meter hoog en 15 meter breed. Het vreugdevuur was tot ver in de omgeving te zien.

VLAARDINGEN- Bij het vreugdevuur aan de Marathonweg in Vlaardingen-West zijn direct na de jaarwisseling meerdere jerrycans op de brandstapel geworpen. De kunststof vaten werden gebruikt om de stapel te overgieten met brandbare vloeistoffen. Het ging daarbij vooral om gasolie. Ook verdween een aantal bankstellen in het vuur.

Het verstoken van grote hoeveelheden pallets en autobanden op het Vlaardingse  vreugdevuur zou bijdrage aan de  massale uitstoot van fijnstof. Deze bereikt jaarlijks op 1 januari 00.00 uur een hoogtepunt.

GroenLinks heeft al eens raadsvragen gesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen op 1 januari. Het college meldde toen dat, zolang er nog geen bouwactiviteiten zijn, er jaarlijks een open vuur wordt toegestaan.

 

 

 

Zie ook: Verzet tegen vreugdevuur Vlaardingen.

Kerstboom stadhuis Vlaardingen verdwenen.

Vreugdevuur tot 22 meter Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *