WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWJAARSDUIK HOEK VAN HOLLAND

Met een watertemperatuur van een graad of 9 wordt de nieuwjaarsduik een stuk makkelijker dan de afgelopen jaren. Daarbij wordt het ook nog eens hele mooie dag met veel zon. December verliep meer dan 6 graden warmer dan normaal en daardoor is ook het water minder afgekoeld. De buitenluchttemperatuur komt net een fractie lager uit dan de watertemperatuur, waardoor de nieuwjaarsduik een minder grote opgave zal zijn dan voorgaande jaren. Vorig jaar was het kustwater zo’n 7 graden en stond er een stevige wind. In 2013 was het water op de koudste plaatsen zelfs maar een graad of 4. Forse verschillen dus met de huidige situatie.
Met een watertemperatuur van een graad of 9 wordt de nieuwjaarsduik een stuk makkelijker dan de afgelopen jaren. Daarbij wordt het ook nog eens hele mooie dag met veel zon.
December verliep meer dan 6 graden warmer dan normaal en daardoor is ook het water minder afgekoeld. De buitenluchttemperatuur komt net een fractie lager uit dan de watertemperatuur, waardoor de nieuwjaarsduik een minder grote opgave zal zijn dan voorgaande jaren.
Vorig jaar was het kustwater zo’n 7 graden en stond er een stevige wind. In 2013 was het water op de koudste plaatsen zelfs maar een graad of 4. Forse verschillen dus met de huidige situatie.

HOEK VAN HOLLAND- Wilt u het jaar echt met een warm gevoel starten? Doe dan mee met de Zeldzame Nieuwjaarsduik. Daarmee help u kinderen met een zeldzame ziekte, want meedoen aan de Zeldzame Nieuwjaarsduik doet u niet om uw koelbloedigheid te tonen en ook niet voor die unieke Zeldzame Nieuwjaarsduik Muts. U doet het om zieke kinderen te helpen.

Ouders met gezonde kinderen hebben duizend wensen. Papa’s en mama’s met een kind dat zeldzaam ziek is, hebben er maar één. De vader van de in 2013 overleden Tim, Jan van den Enden, roept iedereen op mee te duiken. Jan: “Met uw hulp maken we onderzoek naar zeldzame ziekten mogelijk. Voor Tim kwam de oplossing te laat, maar wij kunnen nog wel andere kinderen helpen!” Oproep Jan om mee te duiken: https://www.youtube.com/watch?v=N4cYji0enGk

De duik vindt plaats op strand van Hoek van Holland bij Beachclub The Bing op 1 januari om 13.00 uur. Ieder deelnemer krijgt een unieke rode Zeldzame Nieuwjaarsduik muts en T-shirt en wie verkleed het water in gaat, maakt kans op een prijs. Natuurlijk wordt iedereen beloond met een kop warme chocomelk.

Met de opbrengst van de duik wordt onderzoek naar de volgende zeldzame ziekten mogelijk; Syndroom van Marshall-Smith, Sanfilippo en Nefrotisch syndroom.

Programma

12.00 Aanvang Duikhelden

12.55 Gezamenlijke warming-up

13.00 Startschot voor Zeldzame Nieuwjaarsduik

13.20 Chequemoment

13.25 Mogelijkheid tot nagenieten in de warme omgeving van Beachclub The Bing

De kou is zo voorbij, maar het warme gevoel blijft. Inschrijven kan door  10 euro over te maken of een actiepagina aan te maken en u laten sponsoren via http://www.zzf.nl/evenementen/nieuwjaarsduik/

De Zeldzame Nieuwjaarsduik wordt mede mogelijk gemaakt door; van den Bos Flowerbulbs, Greenco Tommies snoeptomaten, Zuidkoop Natural Products, Maurits Consultancy, Beachclub The Bing, Knijnenburg Producties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *