WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘KIES VOOR SPORT’ MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het project Kies voor Sport in Maassluis wordt komend schooljaar ook toegankelijk voor kinderen uit de groepen 3 en 4. Al een aantal jaar doen Maassluise kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 mee aan het gemeentelijk sportproject Kies voor Sport. Nu mogen bijna alle kinderen van de basisscholen in Maassluis deelnemen en zo bekijken welke sport hen het beste past.

De leerlingen kunnen dit jaar kiezen uit maar liefst 86 verschillende kennismakingscursussen, aangeboden door 20 verschillende sportaanbieders in Maassluis. De programmaboekjes worden in de week van 8 tot en met 12 september in alle klassen uitgereikt, waarna de kinderen zich tot 5 oktober kunnen inschrijven voor maximaal drie cursussen. Door deelname aan Kies voor Sport kunnen zij ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn.
duikles_nieuws

De gemeente vindt het heel belangrijk dat kinderen actief meedoen in de maatschappij. Met Kies voor Sport kunnen kinderen op een laagdrempelige, goedkope manier kennismaken met sport. Immers, de meeste cursussen kosten 3 euro voor vijf lessen. Is een leerling na de kennismakingslessen zo enthousiast en wil hij of zij lid worden van een sportvereniging, maar is de contributie een drempel? Dan komt diegene mogelijk in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming vanuit de gemeente Maassluis. Ouders/verzorgers met een bijstandsuitkering of laag inkomen kunnen informatie hierover krijgen bij het WMO-loket in het stadhuis. Dit loket is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 9:00 en 12:30 uur.