WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KIJKJE IN KEUKEN BLANKENBURGTUNNEL

VLAARDINGEN- Rijkswaterstaat en de stadsregio Rotterdam organiseren de inloopmarkt ‘Kijkje in de keuken’ over de Blankenburgverbinding: de omstreden tunnel met tracé dwars door de groene buffer tussen Vlaardingen en Maassluis.
Blankenburgtunnel 2
De eerste inloopmarkt is op woensdag 8 oktober in de Stadswinkel in Rozenburg (Jan van Goyenstraat 1). Op woensdag 15 oktober vindt de tweede inloopmarkt plaats in De Buitenplaats in Vlaardingen (Zuidbuurt 85). Op beide dagen bent u tussen 15.00 uur en 20.30 uur van harte welkom.

In de afgelopen maanden was het voor iedereen mogelijk te reageren op ideeën over de vormgeving en inpassing van de weg en over de inrichting van de omgeving. Rijkswaterstaat en de stadsregio Rotterdam lieten hiervoor beelden zien van de toekomstige weg en omgeving. Inmiddels is er weer een stap verder gezet in het proces. Plannen en ideeën zijn verder uitgewerkt, mede op basis van de binnengekomen reacties.
Blankenburgtunnel 1
Tijdens de inloopmarkt krijgen bezoekers een beeld van de vormgeving en inpassing van de toekomstige weg en de inrichting van
de omgeving. Hoe ziet bijvoorbeeld de weg langs de Krabbeplas en door het Oeverbos er uit? En welke ideeën zijn er over de inrichting van het gebied tussen de weg en de bebouwing van Rozenburg? Tijdens de inloopmarkt krijgen bezoekers een indruk van de ideeën voor de vormgeving en inpassing van de nieuwe rijksweg en het Kwaliteitsprogramma (Landschapsplan) van de regionale overheden. Via schetsen, kaarten en tekeningen komen het ontwerp van de weg en het Landschapsplan tot leven.

Meer informatie over het project Blankenburgverbinding vindt u HIER.
Meer informatie over het Kwaliteitsprogramma en Landschapsplan van de regionale overheden vindt u HIER.