WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KNVB-BEKER BLIJFT IN ROTTERDAM: FEYENOORD WINT VOOR 14e KEER

ROTTERDAM- In een zinderende atmosfeer in het hart van Rotterdam-Zuid, heeft Feyenoord een historische prestatie neergezet door voor de 14e keer de KNVB-beker te winnen. De finale tegen NEC, die plaatsvond in stadion de Kuip, werd beslist door een enkel doelpunt van Igor Paixão, wat leidde tot een explosie van vreugde onder de Feyenoord-aanhang.

De wedstrijd was niet zonder drama, met een acht minuten durende blessuretijd en het verdedigen van de voorsprong van dat ene doelpunt dat de fans dan al tot een kookpunt had bracht. De passie van de supporters was voelbaar, zelfs toen de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd vanwege veiligheidsredenen, nadat een spandoek vlam vatte en rook de tribunes vulde.

De reis naar de overwinning van Feyenoord was niet alleen een strijd op het veld, maar ook een logistieke onderneming, met 180 bussen en 2.000 auto’s van NEC-supporters die vanuit Nijmegen tevergeefs naar Rotterdam trokken. De Gelderse supportersschare liet een ongekende toewijding zien, een ware zee van steun voor hun geliefde club.

Trainer Arne Slot heeft een tweede prijs behaald. De supporters zijn vol hoop dat hij bij de club zal blijven.

Maar voor nu geldt: De KNVB-beker is terug in Rotterdam, en de echo van de viering zal nog lang in de Kuip nagalmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *