WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KOEPAARDBRUG MAASSLUIS MOET COMPLEET WORDEN VERVANGEN

MAASSLUIS- De renovatie van de Koepaardbrug in Maasluis blijkt onvoldoende. Uit vervolgonderzoek wordt duidelijk dat de brug, die dateert uit 1956, compleet vervangen moet worden. De gemeenteraad is hierover geïnformeerd, en de gemeente moet de opdracht opnieuw aanbesteden.

Sinds januari 2023 geldt er een gewichtsbeperking voor verkeer over de Koepaardbrug, omdat de brug niet meer goed opgewassen is tegen zwaar verkeer. Eerder onderzoek suggereerde dat renovatie een betaalbare en minder overlast veroorzakende optie zou zijn, maar vervolgonderzoek heeft aangetoond dat renovatie niet haalbaar is, wat een flinke tegenvaller is voor de gemeente, zowel praktisch als financieel.

De gemeente onderzoekt momenteel welk type brug de Koepaardbrug moet vervangen, rekening houdend met financiële middelen, het groeiende aanbod van verkeer en andere voorwaarden voor dagelijks gebruik.

Voor de renovatie hield de gemeente een nationale niet-openbare aanbesteding om een geschikte bouwteampartner te kiezen. Deze opdracht werd gegund aan de Combinatie Strooom, bestaande uit BAM Infra, Equans Infra & Energie B.V. en Demako N.V. De opdracht omvatte het voorbereiden van een technisch ontwerp en de uitvoering daarvan. De bouwcombinatie is echter niet aan de uitvoeringsfase toegekomen, omdat tijdens de eerste fase bleek dat renovatie van de brug niet haalbaar was. De samenwerking met het bouwteam tijdens de voorbereiding werd positief beoordeeld door de gemeente.

De huidige bouwteamovereenkomst moet nu beëindigd worden, omdat de opdracht voor de brug is veranderd. De gemeente moet opnieuw een aanbesteding uitschrijven, zoals voorgeschreven door de aanbestedingswet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *