WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KONINKLIJKE MARINE OEFENT IN ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- Tot en met aanstaande woensdag vindt er een oefening plaats van de Koninklijke Marine in het zuidelijke deel van Rotterdam. Het doel van de oefening is om de militairen te trainen en op te leiden voor verschillende scenario’s. Een onderdeel van de oefening is het gebruik van twee helikopters, die boven de stad zullen vliegen.

De militairen die deelnemen aan de oefening zullen zich voornamelijk verplaatsen over de bestaande wegen en waterwegen in Rotterdam (Zuid). Ze zullen daarbij rekening houden met het doorgaande verkeer, zowel op het land als op het water, en proberen zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Deze oefening is bedoeld om de militairen te trainen en op te leiden voor verschillende scenario’s, zodat de militairen goed voorbereid zijn op mogelijke situaties die zich kunnen voordoen tijdens hun werk. Door te oefenen met helikopters, verplaatsingen en communicatie kunnen de militairen hun vaardigheden verbeteren en hun samenwerking versterken.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

3 reacties op “KONINKLIJKE MARINE OEFENT IN ROTTERDAM-ZUID

  1. Vast weer met zo’n Chinook de koeien de stuipen op het lijf jagen die dan vervolgens ergens weer de sloot in duiken ? …………

  2. Op 13 mei 1940 had niemand verwacht dat de Nazi’s Rotterdam de volgende dag gebombardeerd zou worden.
    Rotterdam was voorzien van het Korps Mariniers. Helaas waren deze voorzien van oude meuk, zelfs waren er stukken geschut uit het museum gehaald. En de gebroken geweertjes figuren waren mede de oorzaak dat de Mariniers weinig tot geen wapens hadden zich te verdedigen. Toch lukte het hun om de bruggen meerdere dagen te verdedigen.
    Hopelijk vallen de Russen ons (Rotterdam) nooit aan. Maar niets is zeker. Om enige weerstand te kunnen bieden zijn oefeningen helaas nodig. Ik geloof niet dat er kernwapens ingezet worden, dan schiet die dwaas van een Putin zich in zijn eigen voet. Het zal uitdraaien op een bezetting van het havengebied. Ben benieuwd of de Navo daarvoor een wereldoorlog riskeert door ons te helpen.

  3. “Op 13 mei 1940 had niemand verwacht dat…” Terreur Jaap, wat bedoel je met ‘niemand had dat verwacht’? Je vergeet dat Wilhemina en het Kabinet in de nacht van 13 mei 1940 stiekem vluchtten naar Engeland. En de achterblijvers moesten dit de volgende ochtend via de massamedia vernemen. Dus jouw openingszin moet eigenlijk zijn: “Op 13 mei 1940 had NIEMAND, BEHALVE DE KONINGIN EN HET KABINET verwacht dat (de Nazi’s zouden binnenvallen).” Nederlanders waren 30-40-50 jaar later nogsteeds woest over dit volksverraad. Best wel een raar “detail” om te vergeten, dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *