WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ERASMUSSPELD VOOR 7 VRIJWILLIGERS SPEELTUIN TARWEWIJK ROTTERDAM

ROTTERDAM- Zeven vrijwilligers van de Wijk – en Speeltuin Vereniging Tarwewijk op Rotterdam-Zuid zijn onlangs in het zonnetje gezet door wethouder Tim Versnel (VVD). Zij kregen de Erasmusspeld, een onderscheiding voor mensen die zich langdurig en belangeloos inzetten voor de Rotterdamse samenleving.

Hannie de Baerdemaeker (1950), Monique Berkhout (1965), Tini van Rooijen (1963), Loek en Riemke van Pelt (1965), Jeroen Snijders (1980) en Cock Visser (1954) zijn al jaren actief als vrijwilligers bij WSV Tarwewijk. Zij hebben verschillende rollen vervuld, zoals bestuurslid, commissielid of organisator van activiteiten en evenementen. Zij dragen bij aan de leefbaarheid en de sociale cohesie in de wijk, waar kinderen veilig kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Wethouder Versnel sprak zijn waardering uit voor de vrijwilligers: ‘U bent allemaal toppers die zich met hart en ziel inzetten voor de Tarwewijk. U maakt het verschil voor veel mensen in de wijk, die dankzij u kunnen genieten van een fijne speeltuin en een gezellige vereniging. U bent een voorbeeld van de Rotterdamse mentaliteit: niet lullen maar poetsen.’

De Erasmusspeld is een zilveren speld met het portret van de beroemde Rotterdamse filosoof en humanist Desiderius Erasmus. De speld wordt uitgereikt aan mensen die zich minstens tien jaar vrijwillig hebben ingezet voor de stad Rotterdam.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *