WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KOSTENOVERSCHRIJDING BOUW SPORTHAL CLAUDIUS CIVILISLAAN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN– De gemeente Vlaardingen heeft een aanzienlijke kostenoverschrijding gemeld bij de bouw van de nieuwe sporthal aan de Claudius Civilislaan. Het project, dat oorspronkelijk was begroot op 11.990.000 euro, is nu geraamd op 15.144.474 euro wat neerkomt op een stijging van 26,3%.

De CU-SGP heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd over de financiële situatie van het project. In een officiële reactie bevestigde de gemeente dat de totale meerbesteding 3.154.474 euro bedraagt, inclusief een risicoreservering van ruim 340.000 euro. De gemeente verzekert dat alle werkzaamheden en kosten tot het einde van het werk zijn opgenomen in de budgetbegroting en dat er geen verdere overschrijdingen worden verwacht.

Het stadsbestuur heeft het roer omgegooid wat betreft projectmanagement. Voor elk project leggen ze nu standaard 10% van het budget opzij voor onverwachte kosten. Bovendien houdt een financieel expert vanaf het begin een oogje in het zeil bij elk team. Deze aanpak komt voort uit de recente ervaringen met de sporthal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *