WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LANGERE CELSTRAF DREIGT VOOR GEWELDDADIGE BAJESKLANT MOHAMMED Z. (26)

SCHIEDAM- Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt Mohammed Z. (geboren in Schiedam) ervan dat hij een vrouwelijke medewerker van de gevangenis De Schie heeft aangevallen en verwond, terwijl zij haar werkzaamheden als gevangenisbewaarder uitoefende. Volgens het OM heeft Mohammed Z. de medewerkster herhaaldelijk geschopt en getrapt tegen haar lichaam, haar bij de haren gegrepen en eraan getrokken, en in haar gezicht gespuugd.

Deze gewelddadige actie van de 26-jarige Z. vond plaats op 3 augustus. Hij heeft toen ook de medewerkster bedreigd met de dood en met ernstig lichamelijk letsel, door haar de volgende woorden toe te voegen: ‘Wacht maar, ik vergeet jouw gezicht niet. Ik ga je auto zoeken en steek die in de brand. Wacht jij maar kanker hoer, ik pak jou nog wel’, of woorden met een soortgelijke dreigende betekenis.

Daarnaast heeft Z. de medewerkster ook beledigd door tegen haar te zeggen: ‘Opkankeren. Kankerhoer’, of woorden met een vergelijkbare beledigende inhoud.

Het OM overweegt om Z. te vervolgen op grond van art 266 lid 1 Wetboek van Strafrecht, art 267 lid 1 ahf/sub 2° Wetboek van Strafrecht. Deze artikelen gaan over eenvoudige belediging en belediging van een ambtenaar in functie. Volgens artikel 266 is elke opzettelijke belediging die niet het karakter van smaad of smaadschrift draagt strafbaar met een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie. Volgens artikel 267 kunnen deze straffen met een derde worden verhoogd, indien de belediging wordt aangedaan aan een ambtenaar gedurende of ter zake van de rechtmatige uitoefening van zijn bediening. Dit betekent dat Z. maximaal vier maanden gevangenisstraf of een hogere geldboete kan krijgen voor zijn beledigingen.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Eén gedachte over “LANGERE CELSTRAF DREIGT VOOR GEWELDDADIGE BAJESKLANT MOHAMMED Z. (26)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *