WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LEEFBAAR ROTTERDAM ZIET KANSEN VOOR AFVALCAMERA’S

ROTTERDAM- Leefbaar Rotterdam (LR) ziet wel wat in de plaatsing van zogenaamde afvalcamera’s in de strijd tegen zwerfafval. Deze camera’s, die succesvol zijn ingezet in Groot-Brittannië, kunnen automobilisten die afval uit hun auto gooien op heterdaad betrappen. Burgemeester en wethouders hebben nog niet gereageerd op het voorstel.

Raadslid Benvenido van Schaik (LR) legt een reeks vragen voor aan het stadsbestuur over de bekendheid en relevantie van deze technologie voor Rotterdam. Hij vraagt ook naar het aantal uitgedeelde boetes voor het weggooien van afval uit auto’s in het afgelopen jaar en of er specifieke gebieden in Rotterdam zijn waar dit een groot probleem vormt.

Van Schaik stelt voor om een proefproject met afvalcamera’s te starten en vraagt het stadsbestuur of zij bereid zijn dit te overwegen. Mocht de huidige wetgeving het gebruik van dergelijke camera’s nog niet toestaan, dan suggereert hij een proef zonder boetes om de effectiviteit aan te tonen.

Eén gedachte over “LEEFBAAR ROTTERDAM ZIET KANSEN VOOR AFVALCAMERA’S

  1. Ik zie die camera’s ook wel zitten om de eigenaren van stoepschijtende honden te bekeuren. Met tuinschijtende katten reken ik zelf wel af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *