WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HULP (27) BOMLEGGER VLAARDINGEN MOET SCHADE VERGOEDEN

VLAARDINGEN– De rechtbank heeft de 27-jarige Viangelo N. uit Rotterdam ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 25.748,72 euro. Deze uitspraak volgt na zijn veroordeling voor betrokkenheid bij de bomaanslag op het huis van een loodgieter in Vlaardingen.

Op 12 december vorig jaar ging een bom af aan de Gretha Hofstralaan. N., die als chauffeur voor de bomlegger fungeerde, moet nu de materiële schade vergoeden die direct door de aanslag is veroorzaakt. De rechtbank heeft de vordering van de benadeelde partij toegewezen, inclusief de wettelijke rente vanaf de dag van de aanslag.

De officier van justitie en de verdediging hadden uiteenlopende standpunten over de ontvankelijkheid van de vordering. De verdediging pleitte voor vrijspraak en stelde dat de vordering niet voldoende was onderbouwd. De rechtbank is van oordeel dat de schadeclaim gerechtvaardigd is en wees deze volledig toe.

N. is hoofdelijk aansprakelijk gesteld samen met de mededaders. Dit betekent dat als de mededaders betalen, N. wordt bevrijd van de betalingsverplichting jegens de benadeelde partij. De rechtbank heeft ook bepaald dat N. de kosten die de benadeelde partij heeft gemaakt, nu nog geschat op nihil, en de toekomstige tenuitvoerleggingskosten moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *