WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LEEGSTAND OUDE BIBLIOTHEEK SCHIEDAM KOST MILJOENEN

SCHIEDAM- Door de leegstand van de voormalige bibliotheek in het Schiedamse stadskantoor loopt de gemeente ruim 2,2 miljoen euro mis. Het gemeentebestuur heeft de leegstand van de bibliotheek begroot tot 2020 en ingecalculeerd.  Onacceptabel, vindt raadslid Andreas Rose.

Gemeente Belangen Schiedam (GBS) – de partij van Rose- was destijds tegenstander van het openbreken van het lopend huurcontract tussen de gemeente en de bibliotheek. GBS vond  dat de bibliotheek aan het contract moest worden gehouden. Wat GBS betrof werden onderhandelingen gestart voor een vernieuwd huurcontract, zodat de bibliotheek behouden zou blijven voor het Stadserf.

In 2015 is de bibliotheek verhuisd naar de Korenbeurs in de binnenstad. Hierdoor kwam een substantiële ruimte vrij (circa 2.000 m2 ) in het Stadserfcomplex. Dat was aanleiding om een nieuwe visie te ontwikkelen op de huisvesting van de gemeente. In afwachting van deze plannen is de ruimte niet opnieuw verhuurd. Het gevolg  is het mislopen aan huurinkomsten (370.000 euro) en servicekosten (120.000 euro) per jaar. Daarnaast worden ook minder kosten gemaakt (35.000 euro). Over een periode van 5 jaar gaat het om een bedrag van ruim 2,2 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *