WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAASBOULEVARD SCHIEDAM SCHOON VOOR BARBEQUE-WEEKEND

SCHIEDAM- De wijkagent in Schiedam-Gorzen houdt dit weekend toezicht bij de Maasboulevard, waar veel mensen komen om te barbecueën. Er zijn extra borden geplaatst met de regels voor het gebruik van de barbecue. Het grasveld is vrijdag schoongemaakt door Irado. ‘Laten we het met zijn allen komende weekend ook schoon houden’, zegt de politie.

De Maasboulevard is al sinds juni 2019 een bron van overlast voor de omwonenden. Er wordt niet alleen gebarbecued op het gazon, maar ook veel afval achtergelaten, inclusief de barbecues zelf. In het verleden is na 22.00 uur de slagboom opengebroken om illegale races te houden. De gemeente heeft al verschillende maatregelen genomen om het racen tegen te gaan, zoals een ankerketting over de weg en plantenbakken langs de kant.

Officieel mag er alleen gebarbecued worden op de speciale velden in het Prinses Beatrixpark en aan de Maasboulevard. Daar moet men gebruik maken van de betonnen bakken om de kooltjes in te doen. Op alle andere plekken in de openbare ruimte, waar deze bakken niet zijn, is barbecueën verboden.

Een beruchte plek waar het barbecue-verbod vaak wordt overtreden is het Hazepad in het Beatrixpark. Na elke dag dat de officiële barbecuezone druk wordt gebruikt, komt er een opruimploeg van Irado om het veld weer netjes te maken. Op maandagochtend ziet het grasveld er na een barbecue-weekend weer keurig uit, terwijl het eerder vol lag met rommel en barbecue-resten.

Eén gedachte over “MAASBOULEVARD SCHIEDAM SCHOON VOOR BARBEQUE-WEEKEND

  1. Lekker laten liggen die troep, dan zitten die viezerikken de week er op in hun eigen rotzooi. Je moet ze niet te veel verwennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *