WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAASSLUIS OVERWEEGT CAMERATOEZICHT TEGEN AFVALDUMPING

MAASSLUIS- In de strijd tegen afvaldumping overweegt het college van burgemeester en wethouders van Maassluis het inzetten van cameratoezicht. Dat wordt duidelijk nu het college reageert op vragen vanuit de gemeenteraad over het afvalprobleem.

Ondanks de openstaande vacature voor een milieu BOA, zijn er nog geen kandidaten gevonden vanwege de krappe arbeidsmarkt. De vacaturetekst zal worden aangepast en opnieuw uitgezet. In de tussentijd pakken de reguliere BOA’s afvaldumping aan als onderdeel van hun dagelijkse taken.

In 2022 registreerde men 507 meldingen van afvaldumping, met 95 processen-verbaal. In 2023 daalde dit naar 216 meldingen en 44 processen-verbaal. Tot 22 april 2024 zijn er 100 meldingen en 36 processen-verbaal uitgevaardigd.

Het Stadsbedrijf zal extra controleren op locaties waar vaak afval wordt gedumpt. Tijdens de zomermaanden worden de prullenbakken bij hotspots dagelijks geleegd, behalve in het weekend. Milieuparkjes, straten en parken worden wekelijks schoongemaakt, met extra aandacht voor de binnenstad en winkelcentra. De vlieten worden schoongehouden op basis van Fixi-meldingen. Het stadscentrum en de winkelcentra krijgen extra aandacht vanwege een hogere kans op vervuiling.

Een communicatiecampagne is gepland tegen het najaar om inwoners te informeren en te motiveren tot betere afvalscheiding. De campagne zal positieve voorbeelden en beloningen benutten om gedragsverandering te stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *