WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAASSLUIS SIGNALEERT OBSTAKELS VOOR MENSEN MET BEPERKING

MAASSLUIS- Meer dan 20 mensen namen vandaag deel aan de eerste officiële ‘schouw toegankelijkheid openbare ruimte’ in Maassluis. Ze beoordeelden hoe de buitenruimte verbeterd kan worden voor mensen met een beperking, zoals de stoepen, straten, winkels, oversteekplaatsen, parken en andere openbare locaties. De wethouders Corine Bronsveld (CDA) en Sjef Evers (VVD) zijn erg betrokken bij deze kwestie en benadrukken het belang van een toegankelijke stad.

De schouw werd gehouden rond het stadhuis, de Koningshoek en De Vloot. Daarna werden de verbeterpunten met elkaar gedeeld. Bijvoorbeeld dat het geluid van de verkeerslichten soms te zacht is, waardoor mensen met een visuele beperking niet veilig kunnen oversteken. Of dat de struiken over de stoepen hangen en zo de doorgang voor mensen met een beperking bemoeilijken. Of dat er te weinig bewegwijzering is in de stad, waardoor mensen die zich moeten oriënteren, verdwalen. Ook werd duidelijk dat de gemeente niet alles zelf kan doen en dat het belangrijk is dat inwoners en organisaties zich bewust worden van toegankelijkheid en hoe ze daar zelf aan kunnen meewerken. Ook is het doel gesteld om de Stichting Maassluis Overleg Gehandicapten weer op te richten, zodat er een stichting is die opkomt voor de belangen van mensen met een beperking. Dit zijn slechts enkele van de resultaten die zijn verzameld. Alle resultaten van de schouw worden samengevoegd en er wordt gekeken welke verbeterpunten dit jaar nog worden aangepakt en welke later. De ‘actiepuntenlijst’ is begin november klaar.

Eén gedachte over “MAASSLUIS SIGNALEERT OBSTAKELS VOOR MENSEN MET BEPERKING

  1. Hoe doen ze dat in Zwitserland? Berregie op, berregie af. Gaan ze daar de overheid dwingen om al die bergen af te vlakken? Nou ja, in Nederland hebben ze samen met de elektrieke voertuigen tenminste de beste parkeerplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *