WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WETHOUDER ZIET VOORAL VOORDELEN HERINRICHTING HOFPLEIN ROTTERDAM

ROTTERDAM- Een nieuwe inrichting voor het Hofplein in Rotterdam: vanaf 2024 minder tramsporen en meer groen. Dat is het plan van wethouder Vincent Karremans (VVD), die zo het plein veiliger en overzichtelijker wil maken. Voetgangers hoeven minder ver over te steken en fietsers hebben meer ruimte om te wachten als er een tram langs komt. Ook voor de trambestuurders en het andere verkeer wordt het makkelijker om elkaar te zien. En er komt meer plek voor bomen en planten, zegt de wethouder.

Het aantal fietsers op het plein zal naar verwachting met 20 tot 33% stijgen. Het aantal voetgangers zal zelfs verdubbelen. Er komen zebrapaden op het fietspad om de voetgangers te helpen oversteken. Verkeerslichten verdwijnen.

Nu rijden er elke dag nog 30.000 auto’s over het plein, maar dat zal veranderen door de nieuwe inrichting, volgens een onderzoek van de Rebel Group. Zij verwachten dat er meer mensen naar de binnenstad zullen komen, vooral met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. En minder met de auto. Die mensen zullen ook meer geld uitgeven in de winkels en de horeca, waardoor de omzet kan groeien. Het Hofplein en de omgeving worden zo aantrekkelijker om te wonen en te werken.

Het Hofplein wordt een plek waar u graag wilt zijn, met veel aandacht voor sociale veiligheid. Er komt een duidelijk en open plein, zonder verborgen hoekjes waar u zich kunt verschuilen, bijvoorbeeld achter hoge struiken. De wethouder denkt dat de drukke locatie en het vele gebruik door voetgangers en fietsers zullen zorgen voor sociale controle. Ook zal er extra toezicht en handhaving zijn op het plein, om te zorgen dat het veilig voelt voor iedereen. Zij zullen onder andere letten op dak- en thuislozen die overlast veroorzaken, wildplassen, alcoholgebruik en de regels daarvoor handhaven.

Eén gedachte over “WETHOUDER ZIET VOORAL VOORDELEN HERINRICHTING HOFPLEIN ROTTERDAM

  1. Komt er soms een grote moskee op het Hofplein? Sommige wethouders zijn zó verdacht gebrand op een verandering van dit ludieke stukje Rotjeknorrr….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *