WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAASSLUIS WACHT OP EERSTE ASIELZOEKERS

Buiten de gevestigde media duiken steeds meer beelden op van grote groepen illegalen die zich met grof geweld keren tegen de landen van ontvangst.
Buiten de gevestigde media duiken steeds meer beelden op van grote groepen illegalen die zich met grof geweld keren tegen de landen van ontvangst. Het materiaal bereikt tot nu toe de journaaluitzendingen (NPO en RTL) niet. Ook kranten geven slechts beperkt dergelijke informatie door.

MAASSLUIS-De kans lijkt klein dat er zondag nog asielzoekers arriveren in de Olympiahal in Maassluis. De gemeente Maassluis heeft de hal ingericht voor kortdurende opvang voor maximaal tweehonderd personen.

Behalve de aankomsttijd van de migranten is ook onduidelijk of alle personen voor zij de opvang in gaan zijn geregistreerd. Evenmin is bekend waar de groep daadwerkelijk vandaan komt, hoe deze is samengesteld en in hoeverre zij recht hebben op een verblijfsvergunning.

Burgemeester Koos Karssen (CDA) heeft zaterdag aangegeven niet bekend te zijn met beelden op het internet van agressie onder de asielzoekers. Over mogelijke terroristen onder de grote groep binnenkomers die door heel Europa trekken maakt de burgemeester zich niet al te veel zorgen.

De gemeente Maassluis heeft een particulier beveiligingsbedrijf ingeschakeld voor het toezicht op de hal met de asielzoekers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *