WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SLUITING MAESLANTKERING HOEK VAN HOLLAND SUCCESVOL

HOEK VAN HOLLAND- De Maeslantkering en de Hartelkering zijn klaar voor het stormseizoen. Rijkswaterstaat kijkt tevreden terug op de testsluiting van beide stormvloedkeringen, afgelopen zaterdag. Deze is goed verlopen.

De beide keringen beschermen samen met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in de regio Rotterdam-Rijnmond en Dordrecht tegen een stormvloed die gemiddeld eens in de vijf tot zeven jaar voorkomt.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu liet na afloop van de sluiting weten blij te zijn dat alles goed ging.

Om 17.40uur begonnen de immense deuren uit te varen en om 19.25 uur was de sluiting compleet. De Hartelkering gaat naar verwachting rond 24.00 uur vannacht weer volledig open. De Maeslantkering zal rond 07.00 uur in de ochtend van zondag 20 september weer volledig open zijn.

De functioneringssluiting trok dit jaar weer veel belangstelling. Het Keringhuis registreerde ruim 2.000 bezoekers en onder andere Franse en Duitse TV ploegen maakten mooie beelden van het sluitproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *