WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAASSLUISE SCHOOLSPORTMIDDAG ONDANKS REGEN

MAASSLUIS- De basisschoolkinderen in Maassluis die zich hadden opgegeven voor een tennisclinic tijdens het schoolsportmiddag, hadden woensdagmiddag 4 juni 2014 ondanks de regen een super leuke middag. Helaas moesten korfbalvereniging CKC, voetbalvereniging Excelsior en hockeyvereniging Evergreen besluiten dit evenement bij hen niet door te laten gaan door het slecht weer. Hockeyvereniging Evergreen heeft inmiddels besloten om hun clinic te verzetten naar woensdagmiddag 18 juni a.s. De overige verenigingen besluiten binnenkort of zij een nieuwe datum prikken. Want alle 700 ingeschreven Maassluise leerlingen willen natuurlijk wel graag gebruik maken van zo’n leuk en sportief evenement!

Tennisclub Bequick heeft 4 juni groots uitgepakt. De kinderen uit de groepen 1 tot en met 5 konden zich onder andere vermaken op een enorm springkussen, met diverse behendigheidsspelen en natuurlijk kon er volop getennist worden. Wethouder Kees Pleijsier was aanwezig bij de opening en daagde enkele kinderen uit om met hem een balletje te slaan. Hij was zeer enthousiast over het aanwezige talent.
Bij tennisvereniging Evergreen werden de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 ontvangen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij lieten alle kinderen hun tennistalent tonen en probeerden vervolgens hun tenniskwaliteiten nog verder te verbeteren. Ook bij deze tennisvereniging was wethouder Pleijsier aanwezig om de jeugd bezig te zien. Ondanks dat het weer niet echt meezat, hadden de kinderen dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers zowel bij Bequick als bij Evergreen een hele leuke middag.

De schoolsportmiddag was door de sportverenigingen in samenwerking met de gemeente georganiseerd in het kader van het 400 jarig bestaan van Maassluis.