WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXAMEN SPORTCOACH SCHIEDAM

DSC00003SCHIEDAM- Negentien jongeren die al actief zijn als sportcoach in Schiedam zullen op zaterdag 7 juni examen doen. Het examen vindt plaat op de Richard Krajicek Playground Park Woudhoek.
De examenkandidaten moeten een sportles verzorgen van 45 minuten. Afgevaardigden van de Nationale Sport Federatie zullen de examenkandidaten beoordelen. De jongeren hebben de afgelopen vier maanden een intensieve opleiding gevolgd. Als zij het examen behalen, kunnen zij nog professioneler te werk gaan in de verschillende buurtsportlocaties van Schiedam. Zoals de Krajicek Playgrounds, Cruyff Courts, Schoolplein 14 en andere buurtsportlocaties

Alle Schiedammers vanaf 16 jaar hebben de mogelijkheid om de opleiding Leider Sportieve Recreatie niveau 2 en/of 3 te volgen. In ruil voor de opleiding worden de deelnemers na het behalen van het diploma jaarlijks 200 uur als vrijwilliger ingezet bij sportieve activiteiten.
Met het inzetten van sportcoaches op buurtsportlocaties in de wijken, denkt de gemeente dat de sociale cohesie en de leefbaarheid in de wijk wordt verbeterd. Daarnaast zou de jeugd een zinvolle vrijetijdsbesteding worden geboden en zou het project gunstig zijn voor het aanzien van de (potentiële) sportcoaches.