WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (34) SCHIEDAM BLIJFT DOORRIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

SCHIEDAM– De 34-jarige Kumarasamy K. uit Schiedam, is meerdere malen betrapt op het besturen van een auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man, geboren in Sri Lanka, is op 14 maart 2022 aan de Hargalaan in Schiedam aangehouden. Hij bestuurde een bedrijfsauto terwijl de overgifte van zijn rijbewijs was gevorderd en het bewijs niet aan hem was teruggegeven.

Enkele maanden later, op 14 juni 2022, werd K. opnieuw staande gehouden, ditmaal op de A4 in Schipluiden. Ondanks dat zijn rijbewijs voor categorie B ongeldig was verklaard, zat hij achter het stuur van een bedrijfsauto.

Een jaar na het eerste incident, op 14 juni 2023, herhaalde de overtreding zich op dezelfde locatie, de Rijksweg A4. De autoriteiten hebben bevestigd dat K. wederom een auto bestuurde zonder geldig rijbewijs.

De gevolgen van het rijden zonder een geldig rijbewijs in Nederland kunnen ernstig zijn. Als de overtreding voor de rechter komt, kan de officier van justitie beslissen over de straf, die kan variëren van een boete tot zelfs een gevangenisstraf. Bovendien, als iemand betrokken raakt bij een ongeval zonder een geldig rijbewijs, is deze bestuurder niet verzekerd, wat kan leiden tot aanzienlijke financiële consequenties. In sommige gevallen kan ook een rijontzegging worden opgelegd. Herhaaldelijke overtredingen kunnen leiden tot strengere straffen.

Eén gedachte over “MAN (34) SCHIEDAM BLIJFT DOORRIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *