WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MEEZINGFEEST MAASSLUIS DRUK BEZOCHT

MAASSLUIS- Aan het MeezingSpektakel, ook wel de afterparty van het Varend Corso genoemd, hebben vrijdagavond in Maassluis ruim 4.000 mensen deelgenomen. De hoge opkomst wordt toegeschreven aan het gunstige zomerweer en het optreden van zanger Lee Towers.

Het MeezingSpektakel in Maassluis begon 10 jaar terug als een wal-activiteit van het Varend Corso bij Partycentrum Vlietzight in Maasland. Daar waren verschillende koren uitgenodigd om tezamen de toeschouwers te vermaken tijdens het afmeren van de Corso-boten. Op verzoek van de Stichting Promotie Maassluis werd één van de koren uitgenodigd om op de Markt in Maassluis na afloop nog wat liedjes ten gehore te brengen vanaf een eenvoudige podiumwagen. Daarop werd bijzonder enthousiast gereageerd en het jaar daarna kreeg dit een groter vervolg met meer koren.
Daarop nam de Gemeente het besluit dat er naar het parkeerterrein achter de Nieuwstraat verhuisd moest worden. Dit resulteert al jaren in een evenement dat zijn weerga in de omgeving niet kent.

Het Meezing Spektakel werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.