WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MELDING WONINGBRAND SCHIEDAM-WOUDHOEK

SCHIEDAM- De Schiedamse brandweer is om 12.10 uur uitgerukt voor een melding woningbrand op de Bernardus IJzerdraatsingel in de Woudhoek. Ter plaatse bleek het te gaan om rookontwikkeling door een vergeten pannetje op het fornuis. Gelukkig was de situatie snel onder controle en raakte niemand gewond.

De brandweer rukte uit met groot materieel, waaronder twee tankautospuiten en een hoogwerker. Ook vanuit Maassluis kwam er assistentie om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn. De brandweer benadrukt dat een pannetje op het vuur niet onschuldig is en dat het kan leiden tot een gevaarlijke situatie. Vet en olie in het pannetje zijn zeer brandbaar en kunnen vlam vatten als het pannetje droogkookt. Dit kan zorgen voor een kleine brand of veel rook, die schadelijk kan zijn voor de gezondheid en de woning.

De brandweer adviseert om altijd goed op te letten tijdens het koken en om nooit het fornuis onbeheerd achter te laten. Ook is het verstandig om een rookmelder te installeren in de keuken, die kan waarschuwen bij rookontwikkeling. Zo kan men voorkomen dat een pannetje op het vuur uitmondt in een grote brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *