WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WINKEL MINDER PEPERSTRAAT VLAARDINGEN: AFNAME IS BEWUST BELEID

VLAARDINGEN- Een leegstaand winkelpand in de Peperstraat, ook wel de Pepersteeg genoemd, in Vlaardingen wordt binnenkort omgebouwd tot een woning. De eigenaar van het pand op nummer 15 heeft hiervoor al een omgevingsvergunning gekregen van de gemeente.

In het verleden waren in dit pand achtereenvolgens kapsalon Frank en La Pimenta gevestigd, een winkel voor damesmode, volgens de informatie van de Kamer van Koophandel.

De gemeente biedt subsidies aan voor ondernemers die naar het kernwinkelgebied willen verhuizen en voor vastgoedeigenaren die hun winkelpanden willen ombouwen. Dit moet leiden tot een meer compact en gevarieerder winkelhart.

Met subsidie wil Vlaardingen winkels wil laten verhuizen in het centrum om de binnenstad levendiger en aantrekkelijker te maken. De gemeente heeft een programma opgesteld om de binnenstad te verdelen in drie delen: het kernwinkelgebied, het aanloopgebied en het transformatiegebied. Het doel is om het kernwinkelgebied te vullen met detailhandel, horeca en leisure, en het centrum te veranderen naar woningen of dienstverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *