WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MISSTANDEN BIJ INTEGRALE CONTROLE 3 WINKELS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het interventieteam van de gemeente Vlaardingen heeft bij een integrale supermarktcontrole drie winkels op diverse locaties binnen de gemeente gecontroleerd. Er zijn diverse overtredingen geconstateerd, bij geen enkele supermarkt was alles op orde. De controle is afgelopen vrijdag uitgevoerd in samenwerking met Stedin, de douane, NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit) en de politie.

Bij één van de winkels trof het interventieteam 220 illegale vapes aan, die in beslag zijn genomen. Het ging om e-sigaretten met smaakjes, die per 1 januari 2024 verboden zijn. Bovendien hadden de vapes een te hoge dosis nicotine, die extra schadelijk is voor de gezondheid. De eigenaar van de winkel krijgt hiervoor een boete. Ook kreeg hij drie waarschuwingen: voor het ontbreken van allergeneninformatie bij sommige producten, voor een te hoge temperatuur van voedsel dat verkocht werd en voor voedsel waarvan de herkomst onduidelijk was. De eigenaar moet deze problemen oplossen en kan binnenkort een nieuwe controle verwachten.

Bij een andere winkel vond het interventieteam sterke drank zonder de vereiste vergunning. Ook hiervoor krijgt de eigenaar een boete. Daarnaast bleek dat er geen arbeidscontracten waren voor sommige medewerkers. De arbeidsinspectie is hierover ingelicht door het interventieteam. Verder ontbrak ook hier de allergeneninformatie bij bepaalde producten. Voor deze twee zaken kreeg de eigenaar een waarschuwing en moet hij rekenen op een hercontrole.

Bij de derde winkel nam het interventieteam 800 illegale sigaretten en 90 vapes in beslag. Over de sigaretten was geen accijns betaald. De vapes hadden ook smaakjes. De eigenaar krijgt hiervoor een boete. Tot slot kreeg hij nog een waarschuwing voor de hygiëne op de slagerijafdeling. Ook hier zal op korte termijn een nieuwe controle plaatsvinden.

De gemeente Vlaardingen en haar partners voeren regelmatig integrale controles uit. Niet alleen bij supermarkten, maar ook bij andere bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *