WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MOEIZAME SLOOP PANDEN SCHAMMENKAMP ROTTERDAM-ZUIDWIJK

ROTTERDAM- De sloop van de door een explosie beschadigde panden op de Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk is nog altijd in volle gang, maar loopt moeizaam, omdat asbest is aangetroffen. Hoewel dit voor enige vertraging heeft gezorgd, is er geen direct gevaar voor de volksgezondheid vastgesteld. Het kernteam, aangevoerd door de ‘driehoek’ van Pendrecht-Zuidwijk, zet zich in voor de nazorg en monitoring van de nasleep van het incident. Bouw & Woning Toezicht coördineert de sloopwerkzaamheden.

De 34-jarige Jalal O. uit Rotterdam wordt verdacht van het runnen van een drugslab in een van de bedrijfspanden op de Schammenkamp. Hij zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie arresteerde O. op zaterdag 3 februari.

Na de explosie is het crisisteam direct in actie gekomen. Bewonersbijeenkomsten zijn georganiseerd en het wijkteam heeft intensief contact met de getroffenen. De Vraagwijzer en Klantcontact hebben de wijkhub bemand om vragen en klachten te behandelen, en Slachtofferhulp was aanwezig voor ondersteuning.

Op maandagavond 29 januari heeft een explosie op de Schammenkamp geleid tot dodelijke slachtoffers en gewonden. Veel appartementen raakten zodanig beschadigd dat bewoners hun huis moesten verlaten. De gemeente blijft betrokken en houdt de gedupeerde op de hoogte via informatiebrieven, terwijl de sloopwerkzaamheden en veiligheidsrapporten worden voortgezet. De explosie kostte het leven aan drie mannen. Zij werden lange tijd vermist, omdat de hulpdiensten moeite hadden om de plek van de explosie te bereiken vanwege de instabiliteit van het gebouw. Pas op vrijdagochtend werd het laatste lichaam geborgen. Daarna begon de politie met het onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Ondertussen hadden ‘familieleden’ van een van de dode – en familie van hoofdverdachte O. – het terrein doorgesprit ‘opzoek naar hun dierbare’, dwars door alle sporen en mogelijke bewijzen. Er gingen toen al geruchten over een mogelijk drugslab.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *