WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘(DUBBELE) NATIONALITEITEN ACHTER MISBRUIKZAKEN ROTTERDAM?’

ROTTERDAM- Leefbaar Rotterdam (LR) komt met schriftelijke vragen aan het college naar aanleiding van het rapport ‘dader of slachtoffer van seksuele uitbuiting’, waarin wordt gesteld dat bijna 90% van de daders van seksuele uitbuiting een migratieachtergrond heeft. Deze onthulling heeft geleid tot een reeks vragen over de situatie in Rotterdam.

Het raadslid Caroline Aafjes heeft namens LR vragen ingediend die zich richten op de nationaliteiten en achtergronden van de daders, de betrokkenheid van jeugdbescherming en wijkteams, en de rol van trauma’s uit het verleden bij zowel daders als slachtoffers. Aafjes: ‘Welke (dubbele) nationaliteiten zijn oververtegenwoordigd onder daders/ verdachten
van seksuele uitbuiting in Rotterdam?’

Een van de kernvragen is of er een preventie- en interventieprogramma bestaat dat is afgestemd op de specifieke migratieachtergrond van de daders. Daarnaast wordt de aandacht gevestigd op de mogelijke betrokkenheid van familieleden bij seksuele uitbuiting en de invloed van sociale netwerken en online platforms bij het werven en exploiteren van slachtoffers.

Eén gedachte over “‘(DUBBELE) NATIONALITEITEN ACHTER MISBRUIKZAKEN ROTTERDAM?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *