WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MOGELIJK HINDER VLIEGVERKEER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Van 25 augustus tot en met 26 september is de Kaagbaan van Schiphol als gevolg van werkzaamheden geheel buiten gebruik of beperkt beschikbaar. Hierdoor wordt het verkeer van en naar Schiphol anders dan gebruikelijk afgehandeld. Dit kan (afhankelijk van windrichting) ook gevolgen hebben voor verkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport.

Op Schiphol wordt vanaf juni 2014 gewerkt aan de aanleg van een nieuwe taxibaan. Als gevolg hiervan is de Kaagbaan (van Schiphol) een aantal weken niet beschikbaar. Het Schiphol verkeer wordt dan afwijkend (op de resterende banen) afgehandeld. Bij bepaalde windrichtingen kan dit ook gevolgen hebben voor (met name vertrekkende) vliegtuigen van Rotterdam The Hague Airport. Om het verkeer van beide luchthavens goed te kunnen blijven scheiden moet het verkeer dat van de Rotterdamse luchthaven vertrekt (na opdracht van de luchtverkeersleiding) vaker van de voorgeschreven vertrekroute worden gehaald. Bij eerdere, vergelijkbare werkzaamheden in juni was het afwijken van routes aanleiding voor extra vragen.
DSC00013
Meer informatie over de werkzaamheden bij de luchthaven Schiphol kunt u vinden op de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).