WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MOOISTE KLEURPLAAT STADSKANTOOR VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De 6-jarige Marijn van der Poel heeft de mooiste kleurplaat van het gerenoveerde Vlaardingse stadskantoor gemaakt. Daarom vroeg de gemeente hem om op zaterdag 12 juli het stadskantoor en het stadhuis officieel te openen. Marijn deed mee met een optreden van studenten van Codarts. Deze studenten kunstvakonderwijs trommelden, bliezen, zongen en dansten rondom en op de binnenplaats van het oude stadhuis om de opening luister bij te zetten. Na het officiële gedeelte was er een druk bezocht Open Huis voor de Vlaardingers.

Het stadskantoor Westnieuwland is, volgens de gemeente, door een grondige renovatie een duurzaam, energiezuinig en modern gebouw geworden, met een aantrekkelijke nieuwe publiekshal voor de gemeentelijke dienstverlening. Het monumentale oude stadhuis heeft de historische sfeer behouden, maar dit is nu gecombineerd met een eigentijds interieur, met als resultaat een functioneel vergader- en bestuurscentrum.
Het gerenoveerde stadskantoor zou voor de gemeente tot een besparing opleveren. Doordat de organisatie kleiner is geworden en de medewerkers geen eigen vaste werkplek meer hebben, kunnen alle medewerkers nu in één gebouw werken in plaats van te blijven werken in vier verouderde gebouwen. Als de medewerkers in de verouderde gebouwen waren blijven werken, waren daar kostbare verbouwingen noodzakelijk geweest en dat is nu voorkomen. Er is nu geïnvesteerd in een duurzaam stadskantoor, waardoor in de komende decennia de kosten voor onderhoud, verzekeringen, facilitaire ondersteuning en energie fors lager zijn. Het pand Westnieuwland is door de renovatie van energielabel G naar energielabel A++ gegaan, oftewel van zeer onzuinig naar zeer zuinig.