WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MOSKEEËN SCHIEDAM KRIJGEN GEEN COMPENSATIE ENERGIEKOSTEN

SCHIEDAM- Moskeeën in Schiedam komen niet in aanmerking voor een tegemoetkoming in de gestegen energiekosten. Wethouder Anouschka Biekman (D66) maakt dat duidelijk aan de fracties van CDA en Denk, die naar de mogelijkheden informeren tijdens de raadscommissie.

Biekman: “Kerken en moskeeën hebben geen subsidierelatie met de gemeente. Een beleidsregel moet ook worden ingesteld op basis van juridische grondslag. Het is ook gemeenschapsgeld wat we uitgeven. Als ze ook niet in een pand zitten van de gemeente, dan kunnen zij helaas geen aanspraak maken op deze regeling.”

De gemeente Schiedam wil, vooruitlopend op eventuele compensatie van het Rijk, een tijdelijk noodfonds instellen, gevuld met 2 miljoen euro, zodat het voortbestaan van culturele en maatschappelijke instellingen niet onder druk komen te staan. Biekman: “Die 2 miljoen is gebaseerd op een inventarisatieronde die de ambtelijke organisatie heeft gemaakt in een eerder stadium, toen de (moedwillig veroorzaakte, red.) energiecrises zijn hoogtijdagen beleefde. Op basis van die informatie hebben wij het besluit genomen om een bedrag van 2 miljoen in te stellen.”

2 gedachten over “MOSKEEËN SCHIEDAM KRIJGEN GEEN COMPENSATIE ENERGIEKOSTEN

  1. Jammer voor Denk en cda dat er geen synachoge is in Schiedam. Konden ze die ook nog even noemen om te maskeren dat het ze om de moskee gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *