WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NACHTELIJK ONRUST DOOR ÉÉN HORECABEZOEKER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een horecabezoeker op de Westhavenplaats heeft vannacht voor opschudding gezorgd door na sluitingstijd de confrontatie aan te gaan met beveiligingspersoneel en omstanders. De wijkagent van Vlaardingen-Holy meldt dat de man, ondanks herhaalde verzoeken, weigerde te luisteren naar de beveiliging en later ook naar de politie.

Het incident vond plaats nadat de lokale horecagelegenheden hun deuren hadden gesloten. De betrokken bezoeker, wiens identiteit niet is vrijgegeven, zocht bewust de confrontatie op. “Mannen, drank en hun ego,” aldus de wijkagent, die na zijn nachtdienst zijn frustratie uitte over de situatie. “Dus ging ik het overwerk in en mocht hij een paar uurtjes brommen. Zoooo zonde van iedereen zijn tijd. Ga gewoon naar je nest.”

De politie heeft de man uiteindelijk aangehouden en voor enkele uren in een cel gezet.

De wijkagent heeft een oproep gedaan aan horecabezoekers om na het uitgaan respect te tonen voor de beveiliging en de politie, en om zonder problemen huiswaarts te keren.

De gevolgen voor een horecabezoeker die de confrontatie zoekt met beveiliging en politie kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het incident. Om te beginnen kan de politie besluiten om de onruststoker aan te houden en voor enkele uren vast te zetten. Horecaondernemers kunnen bezoekers die crimineel gedrag of overlast veroorzaken een collectieve horecaontzegging opleggen. Als de onruststoker dan toch een horecagelegenheid binnengaat, is er sprake van huisvredebreuk. Incidenten kunnen geregistreerd worden, wat toekomstige toegang tot horecagelegenheden kan beïnvloeden. Afhankelijk van de ernst van het incident kunnen er juridische gevolgen zijn, zoals boetes of zelfs een rechtszaak.

Eén gedachte over “NACHTELIJK ONRUST DOOR ÉÉN HORECABEZOEKER VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *