WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VLAARDINGERS VRAGEN ACTIE TEGEN DURE TAXI’S’

VLAARDINGEN- De fractie van ONS.Vlaardingen heeft een reeks schriftelijke vragen ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders over de hoge taxikosten die Rotterdammers en Vlaardingers ervaren. De partij vraagt zich af of het college bekend is met de ervaringen van inwoners die te veel betalen voor taxiritten en welke maatregelen er worden genomen om taxi’s veilig en betaalbaar te maken.

De zorgen komen voort uit het feit dat de metro ’s avonds niet rijdt en andere openbaar vervoersopties zoals de BOB-bus niet meer bestaan, waardoor taxi’s vaak de enige optie zijn. Dit probleem is niet uniek voor Vlaardingen; in Rotterdam worden bewoners ook systematisch benadeeld door taxichauffeurs die zich niet aan de regels houden, stelt ONS.

Het college wordt gevraagd of zij op de hoogte zijn van de nieuwe Rotterdamse aanpak van taxiproblematiek, waarbij onder andere mystery guests worden ingezet om de omgang van taxichauffeurs met passagiers te onderzoeken. Ook wordt geïnformeerd naar de bereidheid van het college om een soortgelijke proef in Vlaardingen uit te voeren en of er mogelijkheden zijn om aan te sluiten bij de Rotterdamse rekentool en klachtenmeldpunt voor taxigebruikers.

Thom van Vugt van ONS.Vlaardingen benadrukt de noodzaak van actie: “Het is belangrijk dat onze inwoners en bezoekers zich veilig en betaalbaar kunnen verplaatsen, ook ’s avonds. We kijken uit naar de reactie van het college op onze vragen.”

3 gedachten over “‘VLAARDINGERS VRAGEN ACTIE TEGEN DURE TAXI’S’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *